BURSA / YILDIRIM - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

İl ARGE ile ortaklaşa şehrimizi tanıyorum projesi gerçekleştirdik.

Şbt

Öğretmen ve Öğrencilerimizin Kasım ayından itibaren yazdıkları hikayeleri okul dergimiz olan fsmokuldergisi.com.tr web sitesinde yayımlanmaktadır.

Şbt

Okulumuz İngilizce Öğretmenelerinden Hülya AYDEMİR'in önderliğinde başvuru yaptığımız Bursa İl MEM Korsorsiyum proje başvurumuz kabul edilmiştir. Öğretmenlerimizin Avrupa okullarında işbaşı gözlem yapma fırsatı bulacağı projemiz hayırlı uğurlu olsun.

UNUTMADIK!

6 Şubat Kahramanmaraş ve 10 ilimizi daha etileyen asrın felaketinin seneyi devriyesinde tüm okul olarak ölen vatanşlarımıza 1 dakilalık saygı durduk. Deprem ile ilgli bilgilendirici video izledik

Ock

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında okulumuzda 1 Aralık 2023 itibariyle başlayan “Tasarruf Elçileri” projemizin 2022 Aralık ayı ve 2023 Aralık ayı Fatura Karşılaştırıldığında “Elektrik ve Su” faturalarında sağlamış olduğumuz tasarruf.

Böylece Tasarruf Elçileri Projesi ile 2022 Aralık ayına göre 2023 Aralık ayı verileri Karşılaştırıldığında,

Elektrik faturası tüketim oranı anlamında 931 kwh tasarruf sağlanmıştır.

Su faturası tüketim oranı anlamında 58 metreküp tasarruf sağlanmıştır.

Ock

FSM İHO Depreme her an her yerde hazır. Bu akşam 20.24 de yapmış olduğumuz Çök-Kapan-Tutun deprem tatbikatı ile Depreme olan duyarlılığımızı bir kez daha gösterdik. Deprem hayatımızın içinde ve biz deprem anında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz .

Bugün Öğrencilermizle birlikte Korupark AVM de bowling şenliğine katıldık

Ara

Okuma halkası  projesi kapsamında  öğrencilerimiz ile kitap ve kitap tahlili programımızı gerçekleştirdik.

Ara

Bütün insanların, insan olma sorumluluk ve bilinciyle hareket ettiği, insan hakları ihlallerinin hiçbir şekilde yaşanmadığı ve buna rağmen “İnsanım; o zaman, insanlara karşı yapılan kötü ve haksız muamelelere karşı duyarsız kalamam” düşüncesinin özümsenerek kabul görmesini temenni ederek, İnsan Hakları Evrensel beyannamesinin yayınlanmasının yıl dönümünde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarız.

Beyannameye göre Tüm insanların eşit haklara sahip ve özgür olmaları gerekliliği vurgulanmasına karşın, yaşanan savaşlar gerçek anlamda bunun sağlanamadığını göstermektedir.

Ara

7. Sınıf Öğrencilerimizle sınav öncesi moral gezisi gerçekleştirdik.

Ara

Yerli Malı Haftası kapsamında Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu olarak TSK Güçlendirme Vakfı İstanbul Temsilcisi Emekli Tuğgeneral Ferhat ÖZGEN’in “Yerli ve Milli Savunma Sanayimiz” konulu sunumu gerçekleştirildi. Akabinde Roketsan, ASELSAN, TUSAŞ gibi Yerli ve Milli Savunma Şirketlerimizin üretmiş olduğu ürünlerin maketlerini öğrencilerimiz masalarında tanıtarak öğrencilerimizin Yerli ve Milli Savunma Sanayii araçlarını öğrenmeleri sağlandı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SEVİNÇ’in katılım sağladı. Yerli Malı Haftası sergimizde ayrıca yerli gıda, temizlik her türlü ürünlerin görselleri ve örneklerini öğrencilerimiz tanıtımını gerçekleştirdi.

Ara

3 Aralık Dünya EngelilerGünü'nde üç dakikalık empati etkinliği yapıldı. Öğrencilerimizden bazıları üç dakika boyunca  kulaklarını, bazıları gözlerini kapattılar. Bazıları  üç dakika boyunca ellerini, ayaklarını kullanamadığını hayal ettiler. Öğrencilerimizden bazıları duygularını kağıda döktüler. Bu çalışmanın örneklerinden olan

6/E sınıfından Zehra KARATOPRAK ve 6/E sınıfından Yesrip Çiçek öğrencilerimizin duygularını yayınlayarak sizlerle buluşturduk.

Ara

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında işlenmiş konulara istinaden okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Lokman AYDIN rehberliğinde 5/E sınıfı ile  “Irgandı Köprüsü, Gurabahane-i Laklakan , Kılıç Kalkan Evi gezilerek Tarihi Bursa Cantıkçısında Cantık yiyerek Bursa Fetih Müzesi Panorama 1326” ziyaret edildi.

Ara

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Lokman AYDIN kordinatörlüğünde öğrencilermiz ile birlikte enerji tasarufu sağlama bilinci oluşturma maksadıyla Tasaruf Elçileri Projesi geliştirdik.